søndag, marts 30, 2008

Hjernebrist

Jeg har kastet mig ud strikning af fingervanter - for første gang nogensinde. Og jeg må sige, at jeg er glædeligt overrasket over, hvor let det er. Med første vante gik det raskt derudaf - anden vante kom også flot fra start .... men så mødte jeg muren !


I opskriften står, at anden vante strikkes som den første, men spejlvendt .... der står min hjerne af. Jeg fatter simpelthen ikke hvordan jeg kommer igang med at strikke fingrene spejlvendt. Jeg har søgt og læst 100vis af opskrifter på nettet og får den samme forklaring igen og igen : Strik anden vante som den første, men spejlvendt eller modsat ..... Jeg har siddet med begge vanter på og stirret på dem / talt masker / tænkt og spekuleret - det hjælper ikke. Hvor svært kan det være ???

Og så en lille efterlysning : Hvem er det, der har lavet og på sin blog fremviser et tyndt tørklæde i rødt garn ? Det er strikket i glatstrik på 2 pinde - så smalt at det ruller sammen. Det er smallest i enderne og bredest på midten.

Hvornår lærer jeg at tilføje spændende sider til min favorit-liste ?? Det er sket et hav af gange, at jeg kommer i tanke om noget interessant jeg har set på en blog - men kan jeg så finde det igen ?? NIX

9 kommentarer:

 1. De ser ellers fantastiske ud, de vanter. Jeg havde de på samme måde med en hækleopskrift for nogle dage siden. Jeg brugte flere timer på at regne det ud - det lykkedes desværre ikke. Håber på bedre held for dit projekt ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg ville ønske jeg kunne hjælpe dig, men jeg har heldigvis lykkeligt glemt hvordan jeg gjorde og jeg strikker ihvertfald ikke fingervanter igen.
  Er det ikke noget med at man på den ene begynder udtagning til tommel i starten af p 1 og hvis det så skal spejlvendes må det være i slutningen af p 4. Måske er jeg på dybt vand, men håber da det lykkes dig for de ser dælme godt ud.

  SvarSlet
 3. Fingrene skal ikke strikkes speilvendt, men plasseringen av fingrene er speilvendt. Ellers kommer pekefingeren der lillefingeren skal være osv. Håper du får det til nå.
  Hilsen lappesola

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 5. Er du nået videre...?! Det skal nok blive godt, Dorte. kærligst Mette

  SvarSlet
 6. Hvor er de fine i farverne. Hmmm...det med fingrene er lidt svært at forklare på skrift...

  KH Tina

  SvarSlet
 7. Hej Dorte, hvordan går det egentlig med dine vanter. Er lidt spændt på at høre nyt. Fortsat god weekend ;-)

  SvarSlet
 8. Jamen det er jo ligesom med sokkerne- de er jo også spejlvendte.... Du strikker dem ens, men tager dem bare spejlvendt på :o )Med mindre at tommeltotten sidder INDE i håndfladen og ikke ude i siden. For så skal du strikke dem spejlvendt. Dvs istedet for at tage 6 m på en snor i starten af pinden, sætter du dem på en snor i slutningen af pinden.
  Og så skal maskerne tættest på tommeltotten være til pegefingeren osv. spejlvendt....

  Du har nu nok fanget fidusen allerede :o)
  kh Linda

  SvarSlet
 9. Ja der kan jeg ikke hjælpe..jeg har aldrig prøvet at strikke vanter - men kunne nu godt tænke mig det...garnet er genialt til vanter sikken farver;-)) - held og lykke
  knuser

  SvarSlet