fredag, marts 21, 2008

Kampen mellem vinter og forår


Det er skægt, som der i disse dage vises billeder af forår og vinter rundt omkring på bloggene - det er da vildt, som vejret skifter fra dag til dag og fra by til by.

Efter en onsdag i vinterens tegn med snedækket landskab, så bød skærtorsdag på en skøn mild forårsdag, hvor jeg igen kunne kaste mig i sadlen og cykle derudaf. Det blev til 17 km rundt i Gribskov. Jeg er ingen racer - det går stille og roligt - triller ned ad bakkerne - kæmper mig roligt op af dem igen i 1. gear - der skal også være tid til at høre spætten hakke, høre de visne blades raslen, se isformationerne på pytterne i grøften :

2 kommentarer:

 1. Ja, det er vildt med disse forskelle. Håber foråret vinder i denne omgang. Dejligt med cykelture, det gøres for lidt her, jeg vandrer markerne tynde i stedet for. God dag til dig og dine ;-)

  SvarSlet
 2. Odense, 18. maj 2008

  Kære strikker/garnentusiast.

  Vi er en gruppe på fire studerende fra Syddansk Universitet i Odense, som er i gang med vores afsluttende eksamensprojekt på sidefaget ”Kultur og betydning”, og i denne forbindelse tillader vi os at rette henvendelse til Dig i håbet om, at Du kan hjælpe os i strikningens og garnentusiasmens tjeneste. Vores projekt omhandler garn og strikning som kulturelt betydningsfænomen i vores del af verden, hvor tilværelsen for mange mennesker bl.a. er kendetegnet ved (over)forbrug og en evig stræben fra sted til sted – både rent fysisk og mentalt. Set i denne sammenhæng er strikning og alt, hvad det indebærer, interessant.

  Naturligvis kan vi ikke basere vores projekt alene på vores antagelser, og her kommer Du ind i billedet. Nedenfor er oplistet seks spørgsmål, som vi håber, at Du vil tage Dig tid til at besvare og maile tilbage – og Du må gerne svare så kort og præcist som muligt, men uddybende kommentarer er naturligvis velkomne. Besvarelserne bliver anonymiseret og kommer udelukkende til at danne et fundament, hvorudfra vi kan sige noget generelt om, hvem der strikker og lignende. Dine udsagn vil ikke blive brugt i kommerciel sammenhæng.

  Spørgsmålene:

  1: Køn

  2: Alder

  3: Hvem strikker Du til (som privatperson og altså ikke med henblik på salg)?

  4: (Hvis Du strikker til dig selv:) Bruger Du det, som Du strikker, i flere sæsoner?

  5: Hvad er vigtigst for Dig: garnets pris eller garnets kvalitet?

  6: Køber Du garn i en butik eller på nettet? (Hvis ikke Du køber garn på nettet, kunne Du da finde på at gøre det alligevel?)


  Med venlig hilsen og på forhånd tak for hjælpen,

  Hanne, Kamilla, Mai og Marie


  Kontakt: Marie Nordheim: marie_nordheim@hotmail.com

  SvarSlet