torsdag, august 16, 2007

Ny inspiration

Hos Liselotte så jeg et link til dette florlette tørklæde - jeg troede først, at boblerne var strikkede, men nu har jeg fundet ud af, at de er valkede på et glatstrikket tørklæde ved at vikle små dutter af tørklædet rundt om glasperler inden valkningen. I kan se teknikken beskrevet her. Shibori-teknik ?? ..... jeg har aldrig hørt om det .... men det ligner noget, jeg bør afprøve på et tidspunkt.

Bølgetæppet lever endnu .... det går ikke ligefrem knald-hamrende hurtigt fremad, men der ryger da en lille bølge på i ny og næ.

Jeg vælger farverne efterhånden efter få principper - der skal være små glidende farveforløb - de enkelte farver skal gentages med jævne mellemrum - der er en jævn fordeling af striber med 1 og 2 rækker af hver farve.


Jeg er endnu ikke klar med feriebilleder fra Norge, men jeg kan da afsløre, at jeg sad foran denne hytte og syede på mine små Dear Jane blokke.

6 kommentarer:

 1. Dit tæppe bliver rigtig flot:-))
  Sikke et skøn sted at holde ferie,der er rigtig ro til at slappe af;-))

  SvarSlet
 2. Teppene dine blir riktig fine, det er kjempestore jobber du har begitt deg ut på! Og riktig idyllisk ser det ut i Trysil, sikkert en kjempefin ferie.

  SvarSlet
 3. Det er bare SÅ flot! Vi får se om jeg nogensinde får styr på de bølger igen! Har ikke givet helt op, men beundre jeres til overmod det gør jeg ihvertfald!! Rigtig, rigtig flot!!!

  SvarSlet
 4. Det fungerer rigtig godt med de der farveprincipper på tæppet. Har du selv fundet på dem?

  SvarSlet
 5. Tak for pæne ord om bølgerne.

  Og til Rineke : Ja, det er mine egne principper. Jeg kan godt lide at farverne er jævnt fordelt og at de kommer i nogle glidende overgange, så der ikke bliver al for stor lys-mørk kontrast.

  Kh Dorte

  SvarSlet
 6. Teppet ditt blir bare sååå flott!

  SvarSlet