lørdag, april 07, 2007

Påskeglimt fra Amsterdam

Amsterdams konditorer forstår at skabe påskestemning i deres udstillingsvinduer ...

Netop hjemvendt fra 4 dages familieferie i Amsterdam - fødderne er ømme - hovedet er fyldt op med indtryk :

En by med kontraster - idyllen omkring kanalerne brydes hist og pist af moderne nybyggeri.

Men stadig er det de gamle bygninger, husbådene, vandet og de mange små hyggelige gader, der dominerer :

En skøn by at slentre rundt i - masser at kigge på for både børn, unge og voksne - især da mine store børn fik øjnene op for, at man kan bruge laaaang tid på at sidde og få oplevelser foræret lige foran en : det vrimler med gadegøglere, folk på cykler - rulleskøjter - motoriserede løbehjul, papegøjer i træer, fritter i snor, hunde i pink trøjer, tamme duer .... bare åben øjnene og oplev !

Og der er sandelig også plads til et smil i gadebilledet ! Disse skønne mannequiner stod i markedsgade midt mellem boder med fisk, oste, underbukser, gardinstoffer, tasker, kyllingevinger m.m. :Det lykkedes mig at finde en tilsyneladende god garnforretning, som en af jer så venligt havde anbefalet .... men der var lukket !! Jeg stod dog lidt med fladtrykt næse mod vinduet og nød de flotte trøjer indendørs - så vidt jeg kunne vurdere havde de et pænt udvalg af Kaffe Fassett strik ....

Tilfældigvis opdagede jeg en patchwork-forretning .... der var lukket både første og anden gang jeg på listig vis fik lokket familien forbi. Men tredie gang var lykkens gang .... da døren endelig var åben, fik jeg købt en lille souvenir i form af et par stykker flot sort-hvidt stof med katte. Jeg tillod mig selv ALT for lidt tid i butikken - har først herhjemmefra på deres hjemmeside opdaget, at de havde noget fantastisk og MEGET hollandsk stof med tulipaner !

Der var både strikke- og sytøj med i kufferten, men det blev kun til ganske få pinde på et par sokker .... jeg var ganske enkelt for træt, når vi hele dagen havde gået rundt - storbyferie er hårdt !

5 kommentarer:

 1. Velkommen hjem, Bloglines snyder mig om dine opdateringer, øv. Tak for dit "påskeæg". Amsterdam ser da ud til at være et besøg værd! knus Mette

  SvarSlet
 2. hm .. gad vide om jeg selv kan ændre noget i nogle indstillinger for at give bloglines adgang til at videregive mine opdateringer ...

  SvarSlet
 3. Også meget, meget flotte billeder fra Amsterdam! De giver ihvertfald mig lyst til at besøge byen! Hvornår ved jeg ikke lige, men den løber forhåbentlig heller ingen steder. Godt I havde en god tur.

  SvarSlet
 4. uha Amsterdam. Dejlig dejlig by hvor jeg kom meget da jeg stadig boede i Holland. Det må også have været godt vejr i din ferie!

  Tak for tippet til at strikke håndledsvarmere/muffer fra det første hjemspundne. Det råd har jeg fulgt, da det nu viste sig ikke at være nok til en hat...
  Billede kommer snart.

  SvarSlet
 5. Tak for kommentar på min blok-)!
  Ja, det bliver et lang varrig projekt,med bølgetæppet, men meget hyggeligt. Så kan jeg jo også få lavet lidt andet ind imellem, det er godt at have lidt forskelligt igang,alt efter hvad man lige har lyst til.
  kh Mona.

  SvarSlet