søndag, oktober 22, 2006

Nød lærer nøgen kvinde at ..... bage

Mettes snak om bananboller gjorde mig lækkersulten, så jeg startede en søgning på nettet og fandt også nogle .... bagt i sneglefacon rullet om et tyndt lag farin.
Der var ikke angivet nogen mel-mængde, så efter et vurderende blik på mel-posen i skabet, kastede jeg mig fredigt ud i bage-projektet .... og opdagede for sent, at jeg IKKE havde mel nok.
Først fik dejen en god håndfuld havregryn - stadig klistret.
Så røg der adskillige håndfulde durum mel i og nu begyndte det at ligne noget, man godt kunne forsvare at stille til hævning.
Afsted efter mel til næste æltning og drysning af bord ved udrulning ( Tak til Netto for søndagsåbning ).
Der kom en slags bagværk ud af det - jeg har lidt svært ved at vurdere, om det er en bolle eller en kage - men jeg må indrømme at de smager absolut glimrende med en skive god ost på !!
( Til ære for de, der længes efter jul, er bolle-kagerne arrangeret på en overlevet juleserviet fra sidste år .... for jeg er ikke begyndt at tænke på dette års jul endnu )

Hvis nogen har mod på at gøre mig kunsten efter, så findes grundopskriften herHer spindes også .... af det dejlige gotlandske karteflor jeg fremviste i sidste indlæg. Jeg har kun en enkelt spole til min rok, så det er en lidt besværlig proces - når første spole er fuld, må jeg vinde den op til et nøgle - fylde endnu en spole med entrådet garn og vinde den op til et nøgle - inden jeg endelig kan tvinde de to nøgler sammen til to-trådet garn. Jeg må finde et sted at købe flere spoler.

Der er af og til nogle af jer, der spørger om opskrifter, om jeg sælger m.m. i kommentarerne - jeg vil gerne svare jer privat, men det kræver, at I skriver jeres emailadresse. Når I vælger at skrive en kommetar som anonym, så får jeg ikke automatisk jeres email. Så går du og venter svar fra mig, så er det måske årsagen.

I morgen har jeg fri - der er planlagt store-sydag.
Stoffet er købt - brunt kogt uld fra stof2000
Mønsteret er købt, læst, nærstuderet, vendt og drejet - jakke med spids hætte og indsnit både for og bag. (I opskriften er indsnittene syet på vrangen - jeg påtænker at sy dem fra retten .... bliver det så til udsnit ??)
Jeg er MEGET klar !

2 kommentarer:

  1. Har du stadig ikke modtaget opskriften...?! Den er mailet til dig herfra to gange! k.h. Mette

    SvarSlet
  2. Sød historie om bagekunsten, kan du reproducere dem?

    Nød lærte undertegnede, at nye ashford spoler passer ikke altid til en gammel ashford rok :-(

    SvarSlet