mandag, maj 15, 2006

Blok, tæppetop og filt

Så blev jeg færdig med endnu en lille blok ... nr. 82 i rækken ... har nu syet 1627 små stykker stof sammen.
Lige nu går det rigtig langsomt med syningen ... jeg begyndte på denne blok på en biltur til Sverige for en måned siden ( I øvrigt en fantastisk tur, hvor vi så 10.000 traner, der holdt pause ved Hornborgasjön på deres vej mod ynglestederne nordpå - vildt at så mange traner år efter år kommer og lander det samme sted !!)

Syede de sidste 10 cms håndsyning,
da børnene var gået i skole nu til morgen - jeg har fri efter 3 aftenvagter henover Bededagsweekenden. Det er ikke slemt at være på arbejde, men det er slemt at se i sin kalender, at man skal være væk fra familien, når de endelig har fri 3 sammenhængende dage ....


Det bliver også til lidt maskinsyning. Jeg har fået syet toppen til et tæppe - består af kvadrater med motiver på, så det er nok et børnetæppe. Jeg har tidligere syet et lignende tæppe med udelukkende kattestoffer - det er vældig populært som puttetæppe i sofaen.
Dette skal også monteres på et stykke tykt og blødt fleece - kan bare ikke finde en egnet farve her i byen .... må have kigget på stof2000´s hjemmeside.
Firkanterne blev syet sammen en skøn eftermiddag i selskab med to søde veninder .... efter at jeg i dagevis havde flyttet rundt på firkanterne hjemme på gulvet.

Og så har jeg været ude i et forsøg - strikning og filtning af armbånd.
På nettet fandt jeg en opskrift på, hvordan man strikker bobler på en hestetømme - jeg kan ikke lige huske hvor, men prøv at søg efter BINGLEBANGLES.
Armbåndet er strikket af en rest Kauni - efterfølgende broderede jeg lidt med kædesting af en lysere rest Kauni og så gik jeg i gang med filtningen med varmt vand og sæbespåner.
Jeg er tilfreds med udseendet, men jeg vil anbefale kun at lave een bobbel til et armbånd - det vil nok sidde pænere på håndledet - men til en halskæde ku´ det være flot med en hel række bobler i forskellig størrelse.

Tak til Linda for opskriften på aben Viktor - han viste sig jo at hedde Thorkild og at være en rigtig 70´er abe fra en børnebog med både historie og opskrifter.

5 kommentarer:

 1. Nyd du nu lidt kreative sysler, når familien alligevel ikke er hjemme. Firkanterne gør sig godt i farverne. k.h. Mette

  SvarSlet
 2. Sikke dog en kreativitet af forskellige fine projekter! Jeg kan rigtig godt lide den måde tæppet er skruet sammen på, med 'farve-temaer' i hver sin ende! (Så også lige kattetæppet - sejt!)

  Mange hilsner fra Vivian (som stærkt overvejer den røde IKEA-taburet) ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er imponeret over din tålmodighed - jeg havde ALDRIG fået syet så mange stykker sammen til noget, der lignede noget....

  KH Tina

  SvarSlet
 4. sådan et stort projekt kunne jeg overhovedet ikke overskue!!! 1627 stykker stof.. pyhhh hatten af for dig!!!
  kh hanne s

  SvarSlet
 5. HEj! Fedt du har lavet en binglebangle armbånd - den stammer fra min blog...! Den ser godt ud i kauni . Jeg bruger en længere binglebangle med flere bobler og indstrikkede perler som nøglekæde.

  kh Rineke

  SvarSlet