søndag, maj 28, 2006

Marsvin, brasen, boller og sokker

Umiddelbart giver overskriften ingen mening, men den beskriver glimrende, hvad jeg i denne weekend har beskæftiget mig med ... udover de mere pligtbetonede gøremål i hus og have.

Disse to små væsner er forholdsvis nye beboere i huset - der bruges tid på at gøre dem trygge og håndtamme. Her er de ude i hjemmelavet løbegård - et stort hit - de løber rundt og hopper som kåde føl på marken. Lad dette være en opfordring til en gang imellem at få alle dyr ud af de ofte alt for små bure ....

Der har også været gang i strikkepindende - foreløbig er det blevet til een strømpe af rester til min datter, der denne gang får navn på sine strømper. Den sorte er en ensfarvet Opal - den multifarvede er fra Fortissima ( jeg husker ikke længere navnet, men den er rasende flot !)
Nu er jeg spændt på, hvordan næste strømpe bliver - det er nok umuligt at ramme samme farveforløb, når jeg strikker af rester.

På skaftet har jeg strikket de farvede striber i vrang, så de buler ud.


Opdagede i går aftes, at der ikke var mere brød i skabet - ups, der havde vist været et par teenagetøser på besøg.

Frem med opskriften på klaskeboller :

½ l lunkent vand * 25 g gær * 1/4 dl olivenolie * 1 spsk salt * 1 spsk honning * 1 håndfuld rosiner * 1 håndfuld havregryn * 200 g durumhvede * 4 - 500 g hvedemel.

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt, honning, rosiner, havregryn, durumhvede og derefter hevdemelet lidt efter lidt.
Slå dejen godt igennem - den skal ikke æltes - den SKAL være våd og klasket.
Sæt den til hævning med plastfilm over skålen i et par timer.
Slå så dejen godt igennem med en ske og sæt den - ved hjælp af en ske - i store klatter bagepladen. Pensl med æg og drys med lidt havregryn.
Jeg bager denne portion på to plader samtidig ved 170 grader i varmluftsovn i ca. 25 minutter.

Jeg synes det er verdens nemmeste bolleopskrift, fordi man på intet tidspunkt skal have dejen i hånden - man kan snildt håndtere den, mens man laver andet mad - f.eks slå dejen op mens man venter på at risvandet koger ....

Og så er der lige historien om brasen tilbage ....
Efter at have lyttet til meteorologerne, ventede vi med weekendens fisketur til søndag eftermiddag .... og så stod vi der i silende regn i 3 timer .... hvor blev det opholdsvejr af ???
Heldigvis holdt fiskene sig ikke tilbage - det blev til hele tre brasen på denne fine størrelse ... og en enkelt lille skalle.
Jeg nyder fiskeriet - fordi det giver anledning til at stå i timevis og nyde naturen - gæssene skræppede, viben hvinede, frøerne kvækkede, gøgen kukkede, fasanerne skreg og køerne muhede ...

Så er der ladet op til de næste arbejdsdage.

7 kommentarer:

 1. Vi elsker også at tage en tur ud med stængerne. Håber bare, at ungerne får "det" med sig, selvom deres aktivitetsniveau for nuværende ikke giver mange fisketure. :o)

  Flotte sokker, de ER da så enestående, som de kan blive.

  SvarSlet
 2. Jeg er da fuldstændig vild med de sokker, hvor er de bare fede!!! Gid jeg "gad" :-)

  Flot fisk.

  Hilsen Vivian

  SvarSlet
 3. Dottelot i sit es! Du ligner afgjort én, der har ladet op!! k.h. Mette

  SvarSlet
 4. Lyder som en skøn weekend... Jeg er lige vendt tilbage fra camping i bjergen, man bliver et nyt menneske efter en weekend ude i det fri.

  Det er bare for seje de restestrømper

  SvarSlet
 5. Ha-ha....jeg læste først "brasen" i overskriften som brasen i brasede kartofler og tænkte: "Vil jeg vide, hvad der er overgået de stakkels marsvin??"....og så var det fisken brasen.....åh, ja - det danske sprog.

  De sokker er bare overseje og lidt til !!

  KH Tina

  SvarSlet
 6. Hej

  Det er bare nogle vild flotte strømper du har lavet. Jeg har læst lidt i din blog, og har fundet det jeg har ledt efter, nemlig nogle babyfutter, da jeg er ved at lave babytøj til 2 veninder. Mon du vil mail opskriften til mig. På forhånd tak.

  kh Susanne

  sus_sanne@hotmail.com

  SvarSlet
 7. Hei!! Takk for kommentar i bloggen min, veldig hyggelig:-) Likte så godt sokkene dine, de var utrolig flotte!!! Og runnstykkene/bollene så gode ut, fikk lyst å bake i morgen jeg nå!!

  Klem, Lena

  SvarSlet