søndag, december 09, 2012

Julekager - nu med opskrift blandt kommentarerne


Eftermiddagen har stået i julekage-figurernes tegn.
Børn, mand, mor, bror, svigerinde og niecer har været til den traditionelle kagebagning - vi har bagt disse kager siden min datter var 2 år og hun er i dag 22 år.
Der er gennem årene kommet flere og flere figurer til og pyntningen er nok også blevet lidt mere raffineret med tiden.
Sidste udvikling er julehusene, som vi begyndte at lave for et par år siden. Der er absolut ingen krav til udsmykningen - alle må lade fantasien råde:


Opskriften er fra et hæfte fra Brugsen : "Kager fra Brugsen". Hæftet er vist fra 70´erne, men opskriften dur endnu :-)  Jeg ganger opskriften med 4 - så bruges der 2200 gram mel og der er dej nok til os alle.

7 kommentarer:

  1. Hvor ser de fine og julet ud alle de kager.

    Kh

    Ulla

    SvarSlet
  2. Hold da op nogle flotte kager - hus med beboere ;o)
    dem nænner man da vist ikke at spise ;oD
    dejlig tradition.
    hilsen Mona

    SvarSlet
  3. Kære Dorte - tak for endnu en dejlig julekagebagningsdag - kagerne bliver bare flottere og flottere for hvert år - det er en rigtig god tradition - fra din mor

    SvarSlet
  4. Fine og meget kunstneriske kager. Det er en hyggelig tradition.

    SvarSlet
  5. Hvor er det fint det i har fået lavet

    SvarSlet
  6. Hej Dorte,

    Kan du ikke også skrive opskriften her ved de flotte kager.

    SvarSlet
    Svar
    1. 150 g farin
      150 g sirup
      150 g margarine
      1 tsk. ingefær
      3 tsk. kanel
      ½ tsk. nelliker
      2 tsk. natron
      1 æg
      ca. 550 g mel

      Glasur:
      1 æggehvide, past.
      ca. 150 g flormelis

      Farin, sirup og margarine smeltes sammen i en gryde.
      Krydderier og natron røres i.
      Massen afkøles til den er lunken.
      Æg og mel røres i og dejen ætes sammen.
      Hviler på køl til næste dag eller længere.
      Hvis den hviler i længere tid, tages den ud nogle timer inden den skal bruges og æltes i gennem inden den rulles ud.
      Udrulles i ½ cm tykkelse og figurer stikkes ud/udskæres.

      Bager i 8 minutter ved 200 grader.

      Skal stå på pladen et øjeblik inden de lægges til afkøling på bagerist.

      Æggehvide og flormelis røres sammen og der tegnes den gennem et lille hul i et kræmmerhus af smørrebrødspapir.

      Slet