tag:blogger.com,1999:blog-9690446.post896565038970991631..comments2023-10-29T15:29:06.384+01:00Comments on Dottelot: Julekager - nu med opskrift blandt kommentarerneDortehttp://www.blogger.com/profile/13984319878225623773noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-38630059238172949552012-12-14T23:49:33.960+01:002012-12-14T23:49:33.960+01:00150 g farin
150 g sirup
150 g margarine
1 tsk. ing...150 g farin<br />150 g sirup<br />150 g margarine<br />1 tsk. ingefær<br />3 tsk. kanel<br />½ tsk. nelliker<br />2 tsk. natron<br />1 æg<br />ca. 550 g mel<br /><br />Glasur:<br />1 æggehvide, past.<br />ca. 150 g flormelis<br /><br />Farin, sirup og margarine smeltes sammen i en gryde.<br />Krydderier og natron røres i.<br />Massen afkøles til den er lunken.<br />Æg og mel røres i og dejen ætes sammen.<br />Hviler på køl til næste dag eller længere.<br />Hvis den hviler i længere tid, tages den ud nogle timer inden den skal bruges og æltes i gennem inden den rulles ud.<br />Udrulles i ½ cm tykkelse og figurer stikkes ud/udskæres.<br /><br />Bager i 8 minutter ved 200 grader.<br /><br />Skal stå på pladen et øjeblik inden de lægges til afkøling på bagerist.<br /><br />Æggehvide og flormelis røres sammen og der tegnes den gennem et lille hul i et kræmmerhus af smørrebrødspapir. <br /><br />Dortehttps://www.blogger.com/profile/13984319878225623773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-3095537599877225422012-12-13T11:07:42.580+01:002012-12-13T11:07:42.580+01:00Hej Dorte,
Kan du ikke også skrive opskriften her...Hej Dorte,<br /><br />Kan du ikke også skrive opskriften her ved de flotte kager. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-23973041534928990392012-12-10T20:11:24.441+01:002012-12-10T20:11:24.441+01:00Hvor er det fint det i har fået lavetHvor er det fint det i har fået lavetAnita L Hansenhttps://www.blogger.com/profile/15961345334552092808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-39370973668442093932012-12-10T18:45:44.716+01:002012-12-10T18:45:44.716+01:00Fine og meget kunstneriske kager. Det er en hyggel...Fine og meget kunstneriske kager. Det er en hyggelig tradition.Ullahttp://www.strikkeforsker.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-38705085705711349142012-12-10T08:50:35.973+01:002012-12-10T08:50:35.973+01:00Kære Dorte - tak for endnu en dejlig julekagebagni...Kære Dorte - tak for endnu en dejlig julekagebagningsdag - kagerne bliver bare flottere og flottere for hvert år - det er en rigtig god tradition - fra din mor<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-66401450579339486262012-12-10T07:19:39.335+01:002012-12-10T07:19:39.335+01:00Hold da op nogle flotte kager - hus med beboere ;...Hold da op nogle flotte kager - hus med beboere ;o)<br />dem nænner man da vist ikke at spise ;oD<br />dejlig tradition.<br />hilsen Monadqpagehttps://www.blogger.com/profile/00885203866105786735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9690446.post-8546132600837520232012-12-09T23:33:36.023+01:002012-12-09T23:33:36.023+01:00Hvor ser de fine og julet ud alle de kager.
Kh
...Hvor ser de fine og julet ud alle de kager. <br /><br />Kh<br /><br />Ulla Ulla Reichehttps://www.blogger.com/profile/11629019799985992366noreply@blogger.com