mandag, maj 14, 2007

Bølger og vand


Jeg fortsætter med forårets bølge-tema ...

Bølge-tæppet skrider støt og roligt derudaf. Jeg hygger mig med at sammensætte farver efterhånden som jeg hækler - skifter mellem at hækle en og to rækker af hver farve - forsøger at gentage farverne nogenlunde regelmæssigt uden at de kommer i samme rækkefølge hver gang.


Den naturlige bølge skal der også bruges tid på - denne weekend blev det i form af nogle timers fiskeri ved Strødam Engsø udenfor Hillerød. Jeg nyder at fiske - det er en dejlig afstressende måde at være i naturen på - man står bare og kigger ud over vandet og oplever naturen omkring sig - i dette tilfælde et meget rigt fugleliv med skrigende viber, skræppende gæs, kukkende gøge, rugende blishøns, redebyggende lappedykkere m.m. At der så en gang i mellem er bid på krogen, tages som en bonus. Jeg ser lettere alvorlig ud på billedet, men det er skam også en seriøs affære at håndtere sådan en flot brasen, så den uskadt kan svømme videre efter fotografering. Jeg havde ikke umiddelbart lyst til at forsøge mig med tilberedning af brasen, men jeg har efterfølgende fundet adskillige opskrifter på brasen kogt i eddikevand og stegt brasen med whisky-sovs, så næste gang der kommer sådan en svend på krogen, skal den nok med hjem i køkkenet. Nogle af jer, der har erfaring med at spise brasen ?

9 kommentarer:

 1. AJ Dorthe jeg er bare HELT vild med dit tæppe!!! :) Det er nogen skønne farver!

  SvarSlet
 2. Det finnes vel ikke noe mer avstressende enn en stille time med fiskestang. Man får virkelig ro i sjelen. Så flott ditt bølgeteppe blir. Ser ut som om du hekler fra langsiden, det blir virkelig stilig.

  SvarSlet
 3. Det blver bare så flot dit tæppe Dorte:-))
  Og tænk at du sådan fritidsfisker, god fangst, smider du altid det du fanger ud igen??

  SvarSlet
 4. Det kommer lidt an på fangsten og situationen, Tina. En gedde eller aborre fra en ren sø kan jeg godt finde på at spise. Og da min mand og børn kom hjem fra tur på Øresund med 52 sild og et par torsk, så blev de skam også ordnet, frosset og senere spist.

  Og hvis jeg på nogen måde er i tvivl om fisken vil kunne overleve en genudsætning, så ryger den også med hjem - kunne ikke drømme om at genudsætte en fisk, der er skadet af krogen.

  SvarSlet
 5. Sådan en fisketur er balsam for sjælen og rigtig dejlig afstressende.

  SvarSlet
 6. Hvor er dine striber flotte! knus Mette

  SvarSlet
 7. Ditt teppe blir kjempeflott, Dorte! Og hva sies det om at ikke ta med fisk på fisketur? Det var en flott fangst du hadde der, det må jeg si!

  Ha en flott helg!

  SvarSlet
 8. Tak for de pæne ord om bølgerne, dine farver er også meget flotte og så er du nået så langt, dejligt.

  SvarSlet