søndag, november 26, 2006

Clapotis - til minde om en god aften

I sidste uge blev clapotis færdig ... en sen aften efter et forrygende program i god venindes selskab.
Efter arbejde røg strikketøjet i tasken og så gik det raskt afsted til hyggelig café , hvor vi var ude i noget overskudsdeling efter salg af rok.
Kan VARMT anbefale deres tapas .... småt, men godt .... husker ikke menuen præcist, men det var noget med lidt hummersuppe, noget fois gras med syltede sure brombær, hakket kronhjort vendt i et eller andet og stegt til kødbolle-agtig rulle, ost vendt i hjemmelavet pesto, chokoladekage med kanelcreme .... uhm !!! Sluttede af med herlig café latte og bevægede os så mætte og tilfredse videre til strikkeaften i Butik Strik .
Her gik det lysteligt derudaf med pindene og clapotis i skøn forening.
Det blev til en god times strik i hyggeligt selskab med både meget erfarne og helt nye udi strikkekunsten inden vi skulle videre til næste punkt i aftenens program : 1½ times mavedans. En anbefalelsesværdig motionsform - vi får sved på panden, griner, drejer rundt og rundt, lærer hidtil uopdagede muligheder for bevægelse af kroppen. Midt i dansetimen holdt vi lige 10 minutters pause, hvor clapotis igen kom op ad tasken.

Kl. 22.15 kom jeg hjem efter en aldeles herlig aften og måtte lige falde til ro med en kop kamillethe og lidt Clapotis-strik inden sengetid .... og vupti .... kl. 23.00 var clapotis færdig og hæftet.

Sikke en aften ! .... på den absolut gode måde.


Strikket af 177 gram strømpegarn på pinde 4.
Ca 40 cm bred og 190 cm lang.
Det er mere blevet et halstørklæde end et sjal - jeg har fulgt opskriften fra start af, men pga det tyndere strømpegarn, blev det for smalt til et sjal. Jeg fortsatte så det lige stykke meget længere end i opskriften - jeg gentog vist 24 gange istedet for 12.
Undskyld den dårlige billedkvalitet - det var blevet mørkt inden jeg opdagede, hvor sløret det var blevet.

ps: Bare rolig ... jeg har IKKE solgt min egen rok .... det ku´ jeg da ikke drømme om. Men jeg fik lov at sælge en rok for en anden .... der selvfølgelig havde en rok til.

3 kommentarer:

 1. Hvad har du solgt din rok?
  Skønt clapotis, der liver op på en kedelig vinterdag.

  SvarSlet
 2. Der er kun ét at sige - tak for sidst! Trods det hektiske program var det ren energigivende overskud, vi producerede. Det skriger på gentagelse. kærligst Mette

  SvarSlet
 3. Pyyyyhaa så er jeg mere rolig :-)

  SvarSlet