fredag, marts 10, 2006

Forår og farver

Udsnit af en quilters tørresnor ..... Jeg var i går på udsalg i Quiltestuen i Hillerød ....
desværre var det ophørsudsalg.
Jeg gjorde et rigtig godt køb : 8 Fat Quarters for 100,- .... og der var heldigvis masser at vælge imellem i de farver, jeg bruger til mit Dear Jane tæppe.


I dag har jeg været hos Mette og hentet dette fantastiske garn, som vi har købt sammen hos Bendix Garn .
Fantastiske farver i virkeligheden - klare og varme.
Det garn sætter gang i drømme og fantasi - det ku´ blive til flæser på et tørklæde, striber i sorte sokker, striber - bundfarve eller kiler i en Mermaid, et kæmpe skyggesjal med sorte striber .... mulighederne er mange ... og jeg har købt rigeligt af det !! Men får måske brug for endnu mere ......
Og så er det ganske vist at foråret er på vej !!

Det ser nærmest ud som om havens snemand har været udsat for syreangreb, men i virkeligheden er det solen, der trods frost og blæst har haft magt nok til at smelte mandens forside.

Svar til Tina : What is a FAT Quarter? It is such a useful cut of fabric...take one 1/2 yd off the bolt, which is 18" by 44". You cut that in half and you have a cut 18" x 22". That is a FAT. I Danmark, hvor vi ikke bruger yards, ser regnestykket som regel lidt anderledes ud : En meter stof i bredde 110 deles i 4 stykker = 4 fat quarters a´ 50 x 55 cm. Så 8 fat quarters er altså 2 meter stof. Patchworkstof koster i god kvalitet koster ofte over 150,- pr. meter, så det er ret billigt at få 2 meter stof for 100,- !

3 kommentarer:

 1. Lækkert stof. Tag med til Quiltestuen en dag! Garnet er slik for øjet. k.h. Mette

  SvarSlet
 2. Det er utrolig flotte farver, der er i Habbenguttet - nu har jeg jo haft rig lejlighed til at studere dit ;o)

  Dejligt med et godt patchwork-køb. Jeg er lidt quilter-ignorant, så hvor meget er 8 Fat Quarters?

  KH Tina

  SvarSlet
 3. Tina er med - alle er med. Tak for udredningen !! Og ja, det er biligt. Jeg har stået og luret på patchworkstoffer hist og pist, og de er bestemt ikke billige stoffer. Herligt med en god handel.

  KH Tina

  SvarSlet