fredag, august 10, 2012

Strik i Sverige


Jeg har været så heldig at holde sommerferie i 2 x 2 uger - og turen er begge gange gået til nabolandene Sverige og Norge.
De første 2 uger var jeg langt ude i skoven nord for Bengtsfors i Sverige - der er absolut fred og ro bortset fra lommens skrig og småfuglenes pippen.

Sidste år i samme hytte begyndte jeg at tegne mønsteret til mit sjal med ringene - det var regnvejr og jeg sad med mit ternede papir og kiggede ud af vinduerne for at finde inspiration.
Nede på søens vandoverflade faldt de tunge regndråber og lavede ringe i massevis - så fik jeg idéen til et sjal med ringe. Jeg tømte skabene for glas, kopper, lysestager, taperuller, æggebægre og andre runde genstande og så brugte jeg en eftermiddag på at tegne ringe på ternet papir.
Efterfølgende har jeg hjemme brugt mange timer på at tegne mønsteret op i strikkevenlige tern, der er tilpasset min strikkefasthed. I år fik jeg under ferien strikket selve sjalet færdigt og valgte igen at kigge ud i naturen for at hente inspiration til kanten på sjalet - og med alle de tætstående stammer om huset var det oplagt at lade kanten være stribet som stammerne. Jeg kan godt lide kontrasten mellem de runde former på sjalet og de lige linier i kanten.

Jeg blev færdig med den øverste kant incl ombuk på sjalet - så kunne jeg ikke komme videre, da der skulle klippes og sys på maskine for at kunne strikke kanten rund på resten af sjalet.

Så var det jo heldigt at jeg havde garn med til at starte nye projekter op - og det er jo ingen sag at vinde garn op uden garnvinde, når det kan gøres med denne udsigt :

13 kommentarer:

 1. Hold da op !
  og sikken et fantastisk smukt sjal.
  skægt at høre historien bag designet.
  Når den er med, er det helt klart og tydeligt, hvordan den er fremkommet med de blå ringe, farvesammensætning i det hele taget, osv.
  smukt !
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor er det bare smukt godt inspireret af naturen. Jeg har længe glædet mig til at se sjalet og en god idé af vælge stribet kant. Er du klar over at Vivian Høxbro har et lille program på sin hjemmeside som hedder strikketern. Så er det meget lettere at lave mønster, man taster bare sin strikkefasthed ind og så printer man ternet papir ud. Programmet er gratis. Bare lige til orientering. Fortsat god ferie.

  SvarSlet
 3. Det bliver bare så godt det sjal,og historien bag gør det bestemt ikke mindre smukt ,sikke en udsigt,det ville jo ikke engang gøre noget om det skulle have været regnvejr :)))

  SvarSlet
 4. Hvor er dit sjal dog bare smukt og sikke skønne farver, du har valgt

  SvarSlet
 5. Virkelig smukt flotte farver som passer til historien.

  Kh

  Ulla.

  SvarSlet
 6. Smukt sjal, mon man må få kopi af mønster?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg lige overveje Annie - umiddelbart har jeg kun et gnidret blyantsmønster, men hvis jeg vælger at dele mit mønster ud, så er du velkommen til at få en kopi og se om du kan få noget ud af det. Jeg vender tilbage :-)

   Slet
 7. Hej Dorte.
  jeg har nu forsøgt at tegne et virkeldiagram a la dit efter "inspiration" fra din blog.
  det er lykkes ganske godt synes jeg, men mangler blot størrelsen på det kvadrat dine 4 cirkler er i ?
  Et gnidret blyantsmønster vil derfor hjælpe mig rigtig meget...................
  Hvis du vil kan du enten maile det til mig på annie@hartvig-pedersen.dk eller sende det med posten til Annie Hartig, Hjortespringet 2, 8850 Bjerringbro. jeg vil natrligvis refundere dine omkostninger hvis du lige husker at vedlægge et konto nummer.
  Håber jeg hører fra dig, for sådan et cirkelsjal er et must have (har netop afsluttet en kopi af CS klitrose sjal...........i Højlandsulden ;-)
  Mvh
  Annie

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har svaret dig privat pr. mail, Annie.

   I øvrigt kan jeg fortælle, at mit mønster er i et diagram på 77 x 77 masker.

   Slet
  2. Hej Dorte.
   Jeg er også vildt interesseret i at få mønstret sendt. Det er bare super flot dit sjal. Ville blive super glad, hvis du vil sende kopi af mønster til stella_thorvaldsen@hotmail.com.
   Mange hilsner
   Stella

   Slet
 8. Kære Dorte.
  Først, tillykke med din skønne blog.
  Dernæst - jeg melder mig i heppekoret, der hylder dit smukke sjal med cirkler. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at strikke det.
  Er det muligt du vil afgive opskriften? Jeg er villig til at betale noget for det, og du vil helt sikkert komme med i min aftenbøn :-)
  Min mailadresse er: ptr@km.dk
  Venlig hilsen Pernille

  SvarSlet
 9. Hej jeg synes det er et super smukt sjal du har designet. Kan det lade sig gøre at købe opskriften. Vh lone

  SvarSlet
 10. Hej jeg synes det er et super smukt sjal du har designet. Kan det lade sig gøre at købe opskriften. Vh lone

  SvarSlet