onsdag, juni 13, 2012

Asta - nu med tøj på


Asta har fået tøj på. Sweateren er strikket efter en af grundopskrifterne i bogen Strikkedukker - nederdelen er strikket "ud af hovedet" i skrå rib ( jeg fandt en vejledning til skrå rib hos Ruth ).

Det er altså sjovt, som den dukke har levet sit eget liv - jeg var sikker på, at jeg lavede en mere sprælsk kvinde, men hun blev en noget mere nydelig dame i stedet. Jeg prøvede virkelig at presse hende til at vælge noget mere farverigt tøj, men det gik bare ikke.

Måske hun vil peppes lidt op med et par smykker ?


Hun har været sjov at lave. Jeg kaster mig straks udi endnu en dukke - måske det bliver en mand til hende ??

8 kommentarer:

 1. Hvor er det dog en fin dame du har strikket. Var øjnene svære at lave?

  SvarSlet
  Svar
  1. tak.
   Jeg forstod ikke helt, hvordan de øjne skulle laves, før jeg sad med garnet på pindene - og så var de faktisk ret lette at have med at gøre. Jeg har lavet øjnene af tyndere garn end kroppen - synes størrelsen på øjnene blev fin på den måde. Jeg har set dukker, hvor øjnene var hæklede og det så også godt ud.

   Slet
 2. Hvor er Asta blevet fin. Men som du (måske) er inde på, lidt kedelig/grå? Så måske du skulle "anskaffe" en mand til. Måske der så kommer mere spræl i hende:)

  SvarSlet
 3. Hvor den bare sød den Asta, bare man havde nogle at strikke en dukke til, men mine børnebørn er desværre blevet for store til den slags. Det bliver spændende at se om du får lavet en herre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan da strikke en dukke til dig selv :-)
   Jeg laver ofte projekter for projektets skyld - synes der er superhyggeligt at nørkle med uden at have noget at bruge det færdige resultat til.

   . . . for jeg har heller ingen små børn eller børnebørn ...

   Slet
 4. Hvor wr hun bare fantastisk!!! Totalt stilig og underfundig på hendes helt egen måde. Cool!

  SvarSlet
 5. Hvor er hende Asta da fin,og du har fuldstændig ret i dit svar til Anne-lise,man skal da bare lave en dukke alligevel,det handler jo også om at have nogen hyggelige og sjove timer imens man laver håndarbejde ,jeg kan også godt lide at lave "ubrugelige" ting -smiler

  SvarSlet
 6. ja det er nemlig så sjove at lave..! jeg er ved at afslutte min den første til en veninde af mig, som skal have den i gave!!

  SvarSlet