tirsdag, september 01, 2009

3-i-en

Egentlig skulle ovenstående foto bare illustrere en sød strikke-historie, men nu ser jeg at det rummer hele 3 ting !

1. Det er lykkedes mig at få mig selv med på billedet - jeg ses på den pink hofte . . .

2. Som spejlbillede i vinduet ser man det hyggelige gårdmiljø foran Butik Strik i Hillerød - for 2 uger siden sad vi udendørs og strikkede til kl. 21.30 - så var det også blevet meget mørkt og svært at strikke i sort garn ...

3. Og så til den egentlige historie, der handler om de pink underbukser:
For 25 år siden, da jeg var ung og lige flyttet ind hos min mand i et kollektiv, modtog jeg en diskret brun kuvert afsendt af min mormor på knap 80 år. I kuverten lå der to hjemmestrikkede og meget pink underbukser, så jeg kunne holde rumpen varm, når vinteren nærmere sig ....
Hvad havde hun dog tænkt på ??? Tanken var velment og sød, men hvilken 21-årig pige vil i ramme alvor holde varmen i sådan et par ??

Jeg har gemt underbukserne som et kærligt minde om min mormor - og nu 25 år efter kom de frem i lyset, da min datter blev student og skulle bruge noget "skørt" tøj til sidste skoledag .... tror ikke min mormor havde set for sig, at hendes oldebarn skulle gå rundt i byen med underbukserne UDENPÅ strømpebukserne .... !!

Jeg fortalte underbuksernes historie til en strikke-aften i Butik Strik og nu er de udlånt og bruges i butikkens udstillingsvindue.

Tror ikke, der er nogle kunder, der har spurgt efter opskriften . . . . . ;-)

6 kommentarer:

 1. Jamen, jeg skal da kigge efter underbukserne næste gang jeg er i Butik Strik - tror dog heller ikke jeg spørger efter opskriften ;)

  Hilsen en der også handler hos Butik Strik ;)

  SvarSlet
 2. This post gave me a very big chuckle! Many years ago when I was about 16, my grandmother knit a bikini for me in bright yellow yarn. I was aghast when I opened the gift - did she really expect me to wear that THING???

  Oh my goodness you brought back some memories!

  Yvette

  SvarSlet
 3. Sikken en sød historie og de bukser er ganske hippe :-D

  SvarSlet
 4. Sød historie. Gad vide om det bliver den nye trend, når de nu er kommet på udstilling ;-)

  SvarSlet
 5. Sikke da en sød og dejlig lille historie ;o)

  SvarSlet
 6. Kære Dorte !
  Det glæder mig at læse, hvad du skriver om mormors hjemmestrikkede underbukser. Det skulle mormor bare vide, at hendes "hjemmestrikkede" er udstillet og måske bliver mode i Hillerød.
  Kærlig hilsen fra din mor

  SvarSlet