søndag, februar 25, 2007

Uhuuu Uhuuu

Jeg har en svaghed for små finurlige projekter .... falder af og til over et eller andet, som jeg bare MÅ lave. Denne gang var det en lille ugle, der fik mig til at sidde oppe alt for længe i går aftes, selvom resten af familien var gået i seng.Som regel aner jeg ikke, hvad jeg skal stille op med selve produktet - glæder mig bare over at have haft det rart med selve processen. Men denne gang var der fra start af et mål med den lille kloge ugle - den ender som en ganske lille farvel-gave til god kollega, der har søgt nye udfordringer for at blive klogere .... jeg regner med at montere en lille strop i hovedet, så den kan bruges som vedhæng/ nøglering ... den er kun omkring 6 ½ cm høj.

De seneste dages snevejr har givet mig god motion - for at nå rettidigt og sikkert frem til min arbejdsplads valgte jeg at gå - det kan gøres på lidt over en halv time - ganske overkommeligt, så det sker såmænd også uden snevejr, at jeg går turen - jeg er så heldig at have en usædvanlig flot rute mellem hjem og arbejdsplads : passerer gennem slotspark, forbi Frederiksborg Slot og videre langs slotssøen.
Det ganske særlige ved disse dage, var de smukke motiver der opstod ... ærgerligt at jeg ikke havde medbragt kamera - måtte istedet lade indtrykkene lagre sig i hukommelsen :

Motiv 1 : Flad græsplæne dækket af tykt lag blød sne - helt glat og nyfalden - ingen forspor - midt i det hele lå tre flotte nylavede muldvarpeskud på række - som perler på en snor.

Motiv 2 : I vandkanten står klynge af gyldne svajende siv - i går stod de frosset fast i isen - i dag er isen på vandet smeltet, men har omkring hver eneste siv efterladt en tallerkenstor skive klar is, der nu hænger som små glinsende skiver 10 cm over det bølgende søvand.

Motiv 3 : Barokhaven har store bede, hvor buksbom er plantet og sirligt klippet i en højde på 20 - 25 cm, så de danner de kongeliges monogrammer - hvert monogram er måske omkring 50 x 75 meter. Idag er det hele først sneet til, hvorefter sneen på toppen af de små hække er føget af .... efterlader en hel plan flade, hvor toppen af hækkene knivskarpt tegner monogrammerne i den hvide sne.

Jeg glædes over at kunne holde fokus på de smukke motiver omkring mig istedet for at ærgres over den iskolde vind og det sylespidse isslag, der rammer mit ansigt, mens sveden pibler frem under det helt store vinterdress fordi jeg knokler mig frem gennem driverne ! Føler man sig i live efter sådan en tur ? JA !!

4 kommentarer:

 1. god ide at la sådan en klog lille fyr vogte over nøglerne:)
  kh hanne s

  SvarSlet
 2. Den kan den gode kollega da kun blive glad for! k.h. Mette

  SvarSlet
 3. altså øv, jeg kan ikke se billedet...(??)

  Hilsen Vivian

  SvarSlet
 4. Nu kunne jeg se uglen lige pludselig, hvor er den bare dejlig!!!

  KH Vivian

  SvarSlet