tirsdag, december 12, 2006

428 småkagerJule-småkagerne er i hus !! Gennem 15 år har det været en tilbagevendende tradition, at nisserne en dag i december har lavet dej i løbet af natten - den står klar om morgenen.
Mormor kommer med ekstra bageplader og riste, og så bages og glaseres der i timevis.
Der var en lille ændring i traditionen i år : Børnene er efterhånden blevet store og går sent i seng, så nisserne kan ikke længere holde sig vågne og lave dej mens børnene sove .... i stedet havde de søde nisser sørget for indkøb til dej og sat det hele klar, så børnene selv kunne lave dejen.
Der har været en rivende udvikling gennem årene .... oprindelig var det søde små julekager med sirlige julemotiver - efterhånden som børnene er blevet teenagere har kagerne udviklet sig i mere grotesk retning .... nu kan man i kageskålen finde bjørne med skudhuller, bjørnen Bruno, Dolph, små kagemænd "til hest" på elefanter ...... måske er det ikke kun børnene, der "flipper lidt ud" under kagebagningen ......
Billedet er kun et ganske lille udsnit af de 428 kager .... Det er et kagemaraton at komme igennem, når ALLE skal glaseres .... og det skal de !!

6 kommentarer:

 1. Hvor kagerne flotte og en rigtig god tradition.

  SvarSlet
 2. Jeg synes det er imponerende og en rigtig god tradition. Lækre og flotte kager - nænner I at spise dem?
  Hilsner fra
  Karina

  SvarSlet
 3. Hvor er de flotte. Sikken et herligt juleindlæg ;-)

  SvarSlet
 4. Hej
  Sikke flotte kager. Hvor ser det hyggeligt ud.
  med venlige hilsner fra
  Joan

  SvarSlet
 5. Må endnu en gang tage hatten af for jeres kreative julebagerier...!!

  KH Tina

  SvarSlet
 6. Jeg er målløs - igen. i år skal vi også prøve - dog ikke 428 kager, at I orker! jeg har fundet limflaskerne som du foreslog og opskriften har vi jo ;o) Dolph er rigtig fin. Og hvilken chick bamsedame i lyserødt lingerie
  kh Linda

  SvarSlet