søndag, september 11, 2005

Moebius

Dette indlæg er bl.a. en af grundene til at jeg blogger. Hvor i alverden skulle jeg ellers finde nogle at dele begejstringen over dette pusseløjerlige strikketøj med ??


Det er et forsøg på at strikke et Moebius-bånd ... og det gik meget godt.
Forleden var jeg i strikkecafé i Butik strik - der sad en deltager, der lige havde slået op til sådan et Mobius-sjal. Jeg læste opskriften og fattede absolut ingenting ..... Man slår et antal masker op på rundpind og strikker videre på begge sider af den opslåede række. På den måde får man et snoet bånd, hvor yderkanterne er en lang ubrudt række af masker.... man strikker bare ligeud hele tiden.

Næste dag MÅTTE jeg bare prøve ... også selvom jeg egentlig sad og var igang med at strikke videre på min elskede Mermaid .... og selvom jeg absolut INTET har at bruge sådan et Moebius-bånd til.
Kender I det, at have ustyrlig lyst til at prøve en teknik - at være vild med en proces, men ligeglad med det færdige produkt ?
Nå, Mermaid røg ned i posen og garnrester og nye pinde blev fundet frem. Jeg strikkede min prøve i strømpegarn på rundpind nr. 3½. De første pinde er lidt stramme, fordi rundpinden ligger dobbelt rundt, men efterhånden går det nemmere. Jeg slog kun 70 masker op - det blev så til 140 masker, når der også blev strikket i underkanten af den opslåede række. Mit bånd kan altså ikke bruges som sjal - det er kun en "prøveklud".
Et rigtigt moebius-sjal i brug kan I se her.

Jeg fik styret min lyst og er nu vendt tilbage til Mermaid.

Kærlig hilsen Dorte

9 kommentarer:

 1. Meget interessant teknik :o) Men jeg tror nu heller ikke jeg ville få brugt sådan et sjal hvis jeg rent faktisk fik strikket det, men teknikken er sjov :o)

  Knus fra Randi

  SvarSlet
 2. Jo, tak - det kender jeg også... Hmm.. har det vist også sådan med "effektgarner" (Og det kan sjældent bruges som grydelapper!!)
  Glæder mig til at se din Mermaid.
  Kærlig hilsen
  Susanne i Silkeborg

  SvarSlet
 3. Spændende, interessant og noget som måtte prøves. Når bare det er lysten, der driver pindene! Det kender vi nok allesammen. kærlig hilsen Mette

  SvarSlet
 4. Jeg har endnu styret min lyst til at teste "Møbius-teknikken", men kækt ser det nu engang ud ;-)

  Kan det da slet ikke bruges bare som en halsklud på en tur til kiosken ell. lign ??

  KH Vivian

  SvarSlet
 5. Kender godt det med lysten til også liiige at prøve - det være sig garn, opskrift eller teknik.....og det da det der er så herligt, når lysten får lov til at drive værket.....

  SvarSlet
 6. Moebius'en ser da ellers ret fin ud for et første forsøg synes jeg. Hvis du skulle få lyst til at prøve igen findes der (selvfølgelig) masser af gratis opskrifter på nettet.

  SvarSlet
 7. ja mon ikke, det er processen der tæller, ellers ville jeg nok bruge mere end to af de stidste års strikketrøjer.
  kh hanne s

  SvarSlet
 8. Du kan tro, at jeg kender det med, at man lige skal prøve et eller andet. Jeg har også rigtig meget, som jeg har strikket, som jeg ALDRIG får brugt. Men skidt pyt, hvis jeg har hygger mig undervejs. Nogen gange er det processen og andre gange er det resultatet, som tæller. Sådan må det være.

  SvarSlet
 9. Kære Dorte
  Jo det er vi vist mange der kender, det der med at nu skal vi liiige prøve det eller det.
  Alt det du skriver om Mermaid kender jeg igen fra da jeg strikkede HFs Tokyo, den var virkelig dejlig at strikke, jeg går også i gang med Mermaid på et eller andet tidspunkt, den er SÅ flot og dine skriblerier giver mig nu endnu mere lyst til det.
  Knus Ingrid

  SvarSlet