søndag, marts 30, 2008

Hjernebrist

Jeg har kastet mig ud strikning af fingervanter - for første gang nogensinde. Og jeg må sige, at jeg er glædeligt overrasket over, hvor let det er. Med første vante gik det raskt derudaf - anden vante kom også flot fra start .... men så mødte jeg muren !


I opskriften står, at anden vante strikkes som den første, men spejlvendt .... der står min hjerne af. Jeg fatter simpelthen ikke hvordan jeg kommer igang med at strikke fingrene spejlvendt. Jeg har søgt og læst 100vis af opskrifter på nettet og får den samme forklaring igen og igen : Strik anden vante som den første, men spejlvendt eller modsat ..... Jeg har siddet med begge vanter på og stirret på dem / talt masker / tænkt og spekuleret - det hjælper ikke. Hvor svært kan det være ???

Og så en lille efterlysning : Hvem er det, der har lavet og på sin blog fremviser et tyndt tørklæde i rødt garn ? Det er strikket i glatstrik på 2 pinde - så smalt at det ruller sammen. Det er smallest i enderne og bredest på midten.

Hvornår lærer jeg at tilføje spændende sider til min favorit-liste ?? Det er sket et hav af gange, at jeg kommer i tanke om noget interessant jeg har set på en blog - men kan jeg så finde det igen ?? NIX

fredag, marts 21, 2008

Kampen mellem vinter og forår


Det er skægt, som der i disse dage vises billeder af forår og vinter rundt omkring på bloggene - det er da vildt, som vejret skifter fra dag til dag og fra by til by.

Efter en onsdag i vinterens tegn med snedækket landskab, så bød skærtorsdag på en skøn mild forårsdag, hvor jeg igen kunne kaste mig i sadlen og cykle derudaf. Det blev til 17 km rundt i Gribskov. Jeg er ingen racer - det går stille og roligt - triller ned ad bakkerne - kæmper mig roligt op af dem igen i 1. gear - der skal også være tid til at høre spætten hakke, høre de visne blades raslen, se isformationerne på pytterne i grøften :

onsdag, marts 19, 2008

Sol, Sne og Sutsko

Vågnede idag op til det flotteste vintervejr man kan tænke sig : Sol, blå himmel, let frost og et lag sne over det hele !

Mine strikkede sutsko røg i vaskemaskinen i går aftes og kom senere ud i perfekt tilstand :


Mens de endnu var våde stak jeg fødderne i dem og gned dem i facom efter foden. "Pels"-kanten er strikket på inden vask. Jeg har set nogle eksempler på fast hæklede kanter, der ikke har opført sig ordentligt efter vask, så jeg samlede i stedet masker op i kanten foroven og strikkede 3 pinde med "pels"-garn, inden jeg lukkede af. Det er blevet rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det.

Selve skoene er strikket i noget Peru-Lima uld til 20,- pr. nøgle. - der gik knap 3 nøgler til disse i str. 37. Jeg kan desværre ikke huske navnet på garnet til kanten, men det er noget mere langhåret end det "pels"-garn jeg ellers har set.

søndag, marts 16, 2008

Hyldest til min cykel og naturen

Selvom jeg bor i tæt bebygget villakvarter, så er afstanden til naturen kort - en tur på cyklen bringer mig hurtigt ud over mark og enge, gennem skov og forbi søer.

Jeg nyder mine cykelture ... selvom der nogle gange kan være langt imellem dem. Men det ligger i min bevidsthed at trampen i pedaler sammen med gode naturoplevelser er ren medicin : det giver ro i krop, sjæl og tanker.

Udstyret med kamera holder jeg fokus på tingene omkring mig - har øje for de små ting, såsom den lille anemone, der midt mellem de visne blader varsler om forår :


Og for de store ting, såsom himlen :

Jeg kommer hjem med smil på læben efter sådan en tur.

tirsdag, marts 11, 2008

Togtur til paradis .....nå nej ... til Sulsted

Så har jeg igen været på farten - denne gang bød udflugten på sammenlagt 10 timers togtur, så der var rig mulighed for at lade strikkepinde arbejde - det blev til et par tøfler :Modellen har jeg prøvet før, men denne gang har jeg nået at tage billede inden filtning i vaskemaskine.

Toget førte mig til Nordjylland på visit hos veninde - når jeg skal sige det selv, så er vi ret gode til at være sammen :
Vi cyklede 23 km i stiv nordjysk kuling, læste på sofaen, nappede en snorkende middagslur foran brændeovnen, læste tekst-tv-nyheder, bladrede i blade, gik 8 km ud over flade marker, lavede mad, sladrede, drak rødvin, the og café latte med ostemadder, nussede med katte og gloede bare stille ud ad vinduerne ..... vi nåede slet ikke at sy og strikke, men det havde jeg så rigelig tid til at gøre på tog-turen frem og tilbage.Og jeg nød hvert sekund i fulde drag - ren afslapning og hygge.

Skal du være med til slukke lyset d. 29. marts for at gøre opmærksom på det voldsomme el-forbrug vi har til hverdag og klart og tydeligt vise politikerne, at du bakker op om at bremse den globale opvarmning.? Se mere her

søndag, marts 09, 2008

Blokket nederdel


Så er nederdelen blokket og tør - den kommer langt mere til sin ret fotograferet i den tilstand og med udendørs lys. Jeg havde egentlig strikket i superfart for at få den færdig til d. 4. marts, hvor jeg skulle mødes med veninde i København - færdig blev den, men var desværre stadig våd ....

Det ødelagde absolut ikke turen med min veninde : Vi nåede rundt i 3 strikkebutikker, diverse tøjbutikker og en stille stund i domkirken, inden vi gik på libanesisk café og sladrede et par timer over maden - drønhyggeligt. Kan varmt anbefale "Bibis diner" i sidegade til Fiolstræde, hvis man er til falaffel, humus, tzasiki m.m.
Sådanne timer i godt selskab bør man unde sig selv nogle flere af - selvom man har travlt med dette og hint, selvom det er hverdag og man skal på arbejde. 4 timer i kbh kan føles som et helt ferieophold !

Togturen frem og tilbage til København blev udnyttet til at begynde på tørklæde med spidser - inspiration hentet her :


Jeg vil vaske og blokke det for at få spidserne helt spidse. Jeg er helt tilfreds med tørklædet, men jeg er noget utilfreds med at jeg undervejs stødte på hele 2 knuder i det dyre Noro garn - derfor optræder der nogle bratte farveskift i tørklædet - andre kan næppe se det, men jeg VED det !

tirsdag, marts 04, 2008

KlokkeblomstNederdelen er færdig !

Lige nu ligner den noget, der kræver en model med hvepsetalje, men jeg ved heldigvis fra tidligere, at den efter en god blokning kommer til at passe sådan en "almindelig" kvinde som mig.

Den ligger nu fugtigt spændt ud, så der går nogle dage inden der kommer foto med det færdige resultat.

Helle efterlyser oplysninger om opskriften. Jeg har købt den sammen med garn hos Bendix garn, der er ved at lukke - lige nu kan man købe opskriften alene : http://www.bendixgarn.dk/group.asp?group=102&sub=102

Nederdelen er designet af Ruth Sørensen, der i øvrigt har lavet mange andre fantastiske modeller. I finder hendes hjemmeside her - hun har også en blog, som der er henvisning til på hendes hjemmeside.