søndag, december 31, 2006

Årets sidste hjemmebag




















Godt nytår til jer alle - tak for alle jeres kommentarer her og tak for alle de inspirerende indlæg på mange flotte blogs rundt omkring.

Jeg har lige begået en kransekage - det var ret nemt at have med at gøre :

400 g marcipan
knap 3 dl flormelis
lidt mindre end en æggehvide

Æltes og trilles til lange stænger, der skæres ud i disse længder : 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm og 32 cm. Hver stang formes trekantet ( spids opad) og laves til en cirkel.

Bages ved 250 grader i 7 - 9 minutter.

Afkøles og pyntes med glasur af flormelis og æggehvide - limes sammen med glasur.

Den lille fyr i forgrunden er min søns bud på, hvad man skal bruge den sidste rest dej til - planen er at gemme ham indeni kagen som en overraskelse til sidst.

GODT NYTÅR !

4 kommentarer:

  1. ...pyha, så er jeg mere rolig. Jeg trode lige, at du selv i alvor havde lavet kransekage-manden. Når det er Asger er den præcis, som den skal være! Godt nytår, kære veninde, hils din dejlige familie fra mig. knus Mette

    SvarSlet
  2. Godt Nytår!
    Du mindede mig lige om, at jeg da har kransekagerester i fryseren efter festen. De må da ud hurtigst muligt

    SvarSlet
  3. Godt nytår!! Rigtig god ide med den lille pingvinfyr indeni kagen, som i øvrigt ser herre-lækker ud!
    kh Linda

    SvarSlet
  4. Og godt nytår til dig også (ja, jeg er lidt sen på den...). Den kransekage ser noget bedre ud, end den byg-selv-kransekage, jeg havde købt hos Super Best. Føj, hvor var den bare sød og vammel, og ringene var ens 2 og 2 (3 "sæt"), så det blev nærmest en "knæk"-kransekage...
    Håber vi ses i det nye år en gang.

    KH Tina

    SvarSlet